Miljøtrening / sosialisering

Miljøtrening i Os Hundeklubb er åpen for alle medlemmer som ønsker å aktivisere og tilvenne sin hund i omgivelser med andre hunder. Følg vår Facebook side for treninger!

Hva gjør en på miljøtrening?

Målet med miljøtrening og sosialisering er at hundene skal tilvennes ulike miljøer og forstyrrelser, og ha kontakt med eier selv om det er andre hunder i nærheten og ulike forstyrrelser i omgivelsene. Treningene består av en del med øvelser ledet i felleskap, og en del der en samlet oppsøker ulike miljøer.

Eksempler på ting vi trener på:

• enkle øvelser som sitt/bli, ligg/bli
  • kontakt
  • passeringstrening mellom andre hunder
  • hilse pent
  • gå pent i bånd
  • håndteringstrening (viktig ved vetrinærbesøk / utstilling mm)
  • innkalling

En kan også drive egentrening dersom man for eksempel ønsker å generalisere spesielle øvelser i forstyrrende miljø. Snakk gjerne med treningsansvarlig om dette når du kommer.

Det vil variere om det er trening lørdag/søndag, oppmøtetidspunkt og sted vil også variere. Tidligere har vi vært i Os sentrum og i Ervikane, men også på Nesttun og i Hordnesskogen. Følg med på vår Facebook side.

Hva er miljøtrening og sosialisering?

Det er ingen bestemt grense mellom miljøtrening og sosialisering. Som oftest trener en begge deler samtidig.

Sosialisering menes at hunden skal bli trygg på og lære å kommunisere med andre hunder, mennesker og mulig andre dyr den skal kunne omgås. Det er viktig at hunden helt fra den er liten valp får møte og hilse på mange ulike mennesker og dyr. Hunden skal også kunne være i nærheten og tett på både andre dyr og mennesker uten å måtte bort for å hilse, og uten å bli utrygg av dette.

Miljøtrening vil si at hunden skal vennes til og bli trygg i ulike omgivelser. Den skal kunne ignorere uviktige stimuli rundt seg, og klare å fokusere på fører. Den skal føle trygghet og være rolig selv med mange stimuli som lyder, lukter, synsinntrykk osv.

Eksempler på praktisk miljøtrening er: ved traffikert vei, steder med andre hunder (park, hundeutstilling, hundeklubben), steder med mye bråk (kjøpesenter, handlegate, skytebane, byggeplasser), ulike underlag ("sprinkeltrapper", flytebrygger, paller, broer), transportmidler (buss, tog, båt), sykler, rulleskøyter mm.