Agility

Agility er en morsom og inspirerende aktivitet både for hund og eier. Det er en fin treningsform som gir god kontakt mellom hund og fører. Du kan lese mer om agility her: Wikipedia.

Du trenger ikke ha rasehund for å være med og trene agility, dette er en sport for alle hunder. Hunden kan starte med agilitytrening når den er omtrent ett år gammel. Det kan være smart å trene lydighet på forhånd, for å opparbeide god kontakt mellom hund og fører. Samarbeid, arbeidsglede og god kontakt mellom hund og fører, er grunnleggende kvaliteter for å bli god i agility.

I Os Hundeklubb har vi et godt agility-miljø med mange dyktige og kunnskapsrike hundeførere. Vi har også ekvipasjer (hund/fører) som konkurrerer aktivt på høyt nivå.

Os Hundeklubb har krav til at hundefører skal ha gjennomført nybegynnerkurs i agility før man kan delta på treninger. Dette er fordi man kan risikere å skade/skremme hunden om man trener agility feil.

Vi arrangerer kurs i agility på banen vår i Åsen når vi har kursleder og det er mange nok interesserte.